Forever One Of A Kind
Babaii Bukit Assek, Hahaii MRSM Betong.Wednesday, 6 February 201323:43 One Of A Kind note?

Assalamualaikum :(

For a looooooooooooooong time, aku tak update blog kan? Annyeong! Miss me? Aww me too :)

Okay cukup dengan gembira yang fake. Y'know what? Aku dapat tawaran MRSM kat Betong :/


It's not like aku tak suka. Suka sikit, tapi macam tak berapa nak happy. Aku dah serasi kot kat SMK Bukit Assek. Kawan-kawan kat sana semuanya baik. Hmm macam tak best lah nak berpisah dgn diorang. Then nak beli lagi barang MRSM. Membazir ja kan? Tapi nak buat macam mana. Mak ayah aku on ja kalau aku pindah sana. Aku sebagai anak yang patuh dan taat pada perintah diorang, aku ikut ja. Daftar Selasa minggu depan T^T aku tak cuti Raya Cina. Argggggh sedih!
Hari ni last aku kat Bukit Assek. Hewhew best! Diorang buat party perpisahan sekaligus dengan birthday kawan aku, Khairul Fitri & Normand :D ololoooo memang sweet lah kot. Tak pernah nak rasa orang celebrate benda macam ni. Aku akan rindu diorang kat SMK Bukit Assek. Ina, Ania, Abby, Khairul, Nizam, Nurman, Alexcess, Haliza, Nong, Eyhan, Tehah, Siti, Chell, Steph, Kong, Xu Liang, Sin Yi, In Nie, Mijan, Adan, and soooo on, aku sayang kau kau kau semua ;)
Ada 3 orang kawan aku yang pindah. Aku & Normand dapat MRSM Betong. Haliza dapat MRSM Kuching. Alexcess dapat MRSM Mukah. Memang sedih lah nak pindah. Dahlah pindah jauh terus, kenapa tak ada MRSM kat Sibu? T^T
Apa-apa pun, aku akan balik 2 minggu sekali. InsyaAllah aku dapat jumpa semua kawan aku kat Semekas & Smekba!!!


Kenangaaaaaaaaaan!

#Gonna miss my crush too T^T


Labels: , , ,

I like this kind of YOUTuesday, 22 January 201323:18 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullah :D

Okay. This entry is about, something. Something that you maybe don't wanna know. But I just want to write it. Muahahahahahhahaha

I'm going to tell you about what kind of boy I like! Yeayyyyy!! This is just my opinion. Tak suka, pergi jauh-jauh main batu seremban (:



First of all, mestilah baik kan? Aku tak kesah kalau dia nak jahat dengan orang lain. But with me, he is the most kind boy I've ever seen. Kalau setakat nakal tu, dapat terimalah. But he must be nice. Hormati kaum Hawa. That's important (: kalau yang mulut puaka tu, sikit-sikit nak complain, aku still dapat terima asal jangan lebih-lebih. Alah yang biasa-biasa ja. Yang penting, mesti sporting. Dapat dibawak bergurau, tak ada lah nak serius 24 jam.
Secondly, non-smoking boy! Yeap! This is important! Sebab aku taknak kalau nanti aku kahwin dengan dia, aku taknak hidup bergelumang dengan asap rokok, dahtu hidup tak lama. No smoking, no estacy, no ganja, no weed, and so whatever. Gaya hidup sihat! Katakan tidak pada rokok! Eleh mesti ada yang cakap 'memilih gila hang ni'. So what? Ni entry aku. I know there's someone who is not smoking here (:
Third, hmm I like athlete most of the time. Sebab? Sebab aku ni tak minat sukan. Dah tu kaki bangku, dahtu main pulak memang hancur. Aku main futsal, asal happy ja. Menang kalah tolak belakang. Aku main softball? Kerja aku ni kutip bola ja. Bukan berlatih. That's why aku nak yang athlete. Diorang mesti taf taf, body tegap ala pakcik guard kan? Mesti dapat protect aku yang cekeding ni :) tak pun yang ada ilmu seni pertahankan diri ke. Tu pun okay!
Next, aku nak yang smart. Tapi taknak yang terlebih smart sampai baju butang sampai atas, seluar sampai atas pusat semua. Biar ada stail, tapi still smart. Taknak yang pengotor sangat rupa :/ kang aku tak tahan pulak tengok. Tak sedap mata memandang katanya~ And dia mesti wangi. Ada satu minyak wangi aku suka, tapi tak tau apa jenama dia. Memang sedap gila bau dia! Buat naluri kewanitaan aku bergelora. Fuyyoooo ayat main lok!!!!

gila comel gambar ni kan?


K then, dia mesti ada satu main pointview yang cantik. Eh paham ke? Okay macam ni, *ehem* aku nak ada satu part dia yang menggoda. Kalau tak mata dia, senyuman dia, tak pun rambut, tak pun raut wajah. Mesti ada satu yang menggoda aku. So that dapatlah aku perhatikan part tu lama-lama. Suka katakan? Muahahaha tapi aku prefer pointview bahagian mata & kening. Mata yang tajam gitu. Kalau keceng mata dengan kita, mesti cair punyalah. Kalau angkat kening, dah tak ada peluang nak beku balik. Yang macamtu lah best!
Okay last, aku taknak yang handsome sangat. Nanti susah nak jaga :) biar sedap mata memandang. Tak kesah kulit gelap ke, putih melepak ke, asalkan sedap mata memandang. Kalau bab muka, aku tak tengok sangat. Yang penting, mesti ada point atas-2 tu. Aku mula-mula tengok perangai. Kalau perangai dah perfect, muka aku tak kesah lagi dah. And yang paling penting, tak lupa Tuhan (: sentiasa letakkan Allah SWT di posisi yang pertama! In sha Allah aku jumpa. Amiiinnnnnn~



#Actually dah jumpa lelaki yang macam ni. Tapi dah berpunya. Tengah nak move on lah ni! Bukannya senang! Btw SALAM MAULIDUR RASUL TO ALL MUSLIM :D

Labels: , , , ,

New school was...Tuesday, 8 January 201306:09 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakaaatu~



Ok first of all, I'm back, bijceszz. You miss me? So do I. Ahaks ahaks.

Okay sorry lamak sik update. Tauk sik, laptop aku lamak tuk rusak? Nang sekpat on eh? Kau paham sik? Sebab ya lah aku sik update. Mun pake tab, susah mok update. Peluang untuk typo memang besar. Hmm tapi alhamdulillah laptop dah okay dah tuk ;)
Okay 8th day of 2013, banyak benda yang terjadi. Aku crita hal skolah baru lah dolok, ok?
First aku masuk ya, nang rasa drop malu sik tentu arah semua. Waktu aku datang, orang semua agik dengar cikgu klakar depan kelas. Aku pun dengar jak lah even siktauk apa-apa. Tauk sik aku duduk belakang kalik sorang-sorang? Sunyik boh padahlah. Dah habis ya, ada sorang miak tuk, namanya 'Ina Salina', nice name huh? Nya yang mula-mula tegur aku. She's nice, cute, jawak, bait, sporting semua. Dahya sambung belajar. Rehat, aku rehat ngan Ina ya tek, temulah ngan Ania. Lepas rindu lah dolok. Dahya ngurus hal buku gik. Buku teks buku kerja semua. Thanks, Man, my cousin, for helping me ;) dahya sambung belajar, sampe balit.
First day, second day, third day, fourth day samaaaa jak. Waktu tuk aku sik negur orang gilak. Sampelah aku rasa alone gilak. Nang ada kawan, macam kawan pia jak eh. Aku pun sedih T^T bukan apa, aku takut kelak mun aku klakar ngan sidak, sidak akan rasa annoyed ngan aku semua. Critalah aku dengan mak aku. Crita hal aku belum ada kawan gilak di sia. Mak aku pun padah 'Kau baruk masuk. Nanglah rasa pia. Lamak-lamak biasalah kau', tapi aku still sik puas hati ngan jawapan mak aku. Aku tetap rasa alone. Aku diam jak. 



Dahya waktu gik nolong mak di dapur, mak aku sambung gik klakar 'Kau di skolah baru mesti pande carik kawan. Sikkan nak nantik orang jak nak negur kau dolok. Kau tegur orang juak. Embak klakar. Jangan pendiam gilak. Coba tegur orang dolok esok. Kelak mesti ada orang maok beloya ngan kau'. Terus kata-kata ya meresap dalam otak aku *yerr* aku pun plan esok, aku mesti tegur orang dolok!
Ok the fifth day a.k.a today, aku pun mulakan langkah ke skolah dengan senyuman. Datang-datang, aku terus engkah beg. Terus aku turun dibah sebab dalam kelas sik rami. Aku temu Ania ngan Abby. Aku duduk ngan sidak. Klakar semua. Ok first step berjaya. Masuk kelas dahya, aku try tegur Ina dolok. aku tanyak hal homework semua and macam-macam gik. Ok done. Aku pergi gik rah tempat duduk aku.


Then, aku tegur miak cina laki gemuk sebelah aku, namanya Kong. Agak sik berjaya sebab miak laki lain semua dah ber-yerrrrr ngan kmkduak. Dahya, ada miak 'baru' duduk sebelah aku. Laki, cina. Aku pun try tegur nya, aku merik nya pinjam nota aku. Tauk sik nya sikmaok? Eh mun nya dah sikmaok, sik aku merik gik. Bagus aku tidur. Dahya masa balit, aku sama ngan Ina :D aku dengan nya polah semua kerja, urus rumah sukan semua. Thanks god aku sama rumah sukan ngan nya. Senang sikit kerja aku (:


Waktu petang ya, perjumpaan rumah sukan. Okay, aku still ngan Ina sebab sik rami form4 yang sama dengan kmkorg. Apa gik, nyuci mata nangga senior junior hensem. Ada sorang ya muka rupa nickhun! Umur nya 14 tahun, tapi nya still form1. Kelas peralihan~ back to the main topic. Dahya cun Ina jadi atlet. Aku duduk jak lah. Ada sorang junior. Namanya, aku lupak. Mianhe, saeng >.< nya bait. Nya klakar lembut jak. Senang embak klakar. Nya form3. Nasib nya sanggup neman aku. She's nice. Nasib bait gik nya minat Kpop sama ngan aku. Apa gik, fangirling lah di sia. Datang gik Ina, alu fangirling rami-rami alu semua miak nangga kmkorg. Kyaaaaah I don't care!
Dahya waktu balit. Aku nantik mak aku di bus stop. Nasib ada junior ya neman aku. Agik fangirling ya. Sampe aku balit. And yeah, today is a loooooong day. And I love it (: doa esok akan bertambah baik. Amiinnn.



Eh belum sampe ending gik! Sambung gik, I have a crush on someone in my new school. He's cute. Who? Secret ;)
K that's all. Btw too many gifs in this post? Well because I like it! Gd is everywhere! Oh except that one gif..



Labels: , ,

Happy 2013!Monday, 31 December 201207:45 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullah :D



Finally, alhamdulillah. I'm still alive in this end of 2012! Dalam masa beberapa saat, 2013 will coming!

Aku celebrate New year kat Kuching, Sarawak. Hmm should I call 'sitting infront of a laptop alone in a hotel with sleeping family' as celebrating New year? Maybe :/
Anw, azam? Azam tahun baru aku, aku nak belajar bersungguh-sungguh memandangkan dah naik form 4. Kalau dapat straight waktu SPM nanti barulah awesome! Dapat sambung belajar engineering kat Korea. Hahaha angan-angan kot!
Then, aku nak bahagia. With my new friends, old friends, family maybe, and my beloved one. LOL as if I have one. Insha Allah I'll found someone :) pray for me, ok! Kalau boleh, aku nak yg jauh-2, so that tak payah risau nak bertemu, mengelakkan maksiat, belajar setia, k lebih-lebih lah pulak.
Aku nak jugak jadi muslimah sejati. Yer Insha Allah. Mana tahu satu hari nanti aku boleh jadi ustazah :b k thats too much. Atleast aku nak belajar jadi muslimah sejati, I mean, jaga batas pemakaian, pergaulan, jaga waktu sembahyang, and soo on :) It will be great I told you!
K what else? Oh aku nak beli handphone baru. Aku sekarang guna Nokia c2-03 je :/ Nak jugak merasa guna handphone ada wifi, sebab aku tak pernah merasa guna handphone macam tu. Kalau boleh nak guna duit sendiri, biar aku merasa susah payah mengumpul duit. Tapi kan, aku ni tak dapat berjimat. Kalau jumpa ja baju or kasut yang cantik-2, terus nak beli. KAlau jumpa barang bigbang apatah lagi :/
Last one, nak kurangkan minat terhadap Korea. Hahahaha and I was like, dapat ke?



Anw, HAPPY NEW YEAR TO ALL OF YOUU! MAY THIS YEAR BRINGS A LOT OF HAPPINESS TO US :D

Labels: , , ,

New year New schoolSunday, 23 December 201209:00 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullah :(



Ottoke what should I do?!!

Few days left. And it'll be 2013. Yup I feel happy for it, but I feel sad too in the same time :( yaa new year mean new school for me. I'll not study at Smk Agama Sibu anymore. I'll study at Smk Bukit Assek at this first month. And then, I'll move to MRSM Betong if my offer approved.
Reason why I move from my old school?
First, my school is far awayyyy from my house. And no one can send me to my school anymore. My mom have to send my sisters to their kindergarten, my father, work work. My siblings? No they can't.
Why don't you live at hostel?
My father said earlier, 'mun maok diam asrama, jauh alu, boh dekat' you don't understand? Naa I don't care. HAHAHAHA
And then, some of my teachers is really really annoying and some of  'em hate me. I guess. But yeah, that's why I move to another school :(
Ok actually I don't even care if I move to other school IF someone are with me. I mean my friends. Yaa I afraid if I have no one, no friends at my new school. Of course it will be difficult for me to do something. No one gonna help me. Aigoo why I always think bout this?
And then, I feel it's such a waste of money to always move to other school. And then, other school have different school uniform from others. My old school, with maxi size Hijab, and button at wrist shirt. And this  Smk Bukit Assek, just a normal white school uniform. But for MRSM? Blue school uniform, and yellow school uniform. Aigoo I need to buy many school uniform! It's very such a waste of money!
But what else I can do? My parents want me to move to other school :') maybe their plan is the best. Yaa parents know what are good for us. I trust 'em. I only hope students from other school will accept me for who I am. Im just normal student. Nothing special about me.


Dafuq why am I using this broken English -.-

Labels: , , , ,

#TeamBenciKpopThursday, 20 December 201204:14 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullah :|

*I'll use bahasa malaysia cause all my english vocabs had gone. lulz*


First of all, sorry :)
NO IM NOT ONE OF 'EM! That hashtag really make me feel like 'WTF' man? Memang buat mood aku down habis. Y'know. Of course I feel mad. Ya Imma kpoppers. Tapi tak perlulah buat hashtag ni bagai. Sakai aa :/
Okay I know. You will say you are not hate on kpop, but you hate kpoppers tegar. But if you hate kpoppers, why don't you tell it to them? Tak payah lah sampai nak buat hashtag. Cakaplah kau benci org yg die-hard-fan dgn Kpop. Kau dah buat orang lain salah sangka. Ara?
Okay lagi, kau cakap kau sebenarnya benci kpoppers tegar, tapi kenapa sampai cakap Kpop nih gay? LOL kpop tak ada salah pun dgn kau. Janganlah sampai nak bash Kpop :) And mana kau tahu diorang gay? Pernah ke ada berita keluar cakap diorang gay, bersetubuh sesama jenis? Pernah ke? oh yaa, kau buat macam tu sebab nak sakitkan hati Kpoppers, right? Terus gue harus bilang 'WOW' gitu? HAHA -.-
Dah tu, kau benci kpoppers, kenapa nak boo Kpop? Diorang buat persembahan, kau dengar lagu diorang, terus nak boo? Apa kau nak sebenarnya? Kalau tak suka, tutup telinga.
Okay fine, mengaku kau benci Kpop? Okay now I wanna ask, kenapa benci Kpop? Diorang ada buat salah kat kau? Tak kan? Diorang pernah kacau kau? I guess no. Kalau kau benci Kpop, jangan libatkan diri dengan benda yang ada kena-mengena dgn Kpop. Tak dapat? Okay kau perlu diam. Tak payah nak buat apa semua. Kenapa? Nak tunjukkan jugak yang kau benci Kpop? Okay fine, kau perlu bersedia dengan Malaysian Kpoppers a.k.a second biggest kpoppers group in the world.
K now, kau nak cakap kau benci kpopper tegar sebab diorang obses dgn Kpop? Sebab diorang terus bash orang yang mulut puaka cakap buruk tentang Kpop? You must know one thing bout kpoppers. They are family. Kau pun tahu family macam mana kan? Kitorang support each other, kitorang akan mengamuk kalau ada orang cakap tentang kpoppers lain, kitorang akan melebih-lebihkan family kitorang. Kira macam family kedua lah.
Okay tentang kitorang suka dengan Kpop. Salah ke kalau setakat guna gambar, header, cover, background Kpop? Kalau tak suka jangan tengok. Kau tahu tak macam mana sebenarnya kpoppers tegar? Dia sampai mengaku diri Korean, sampai ikut budaya yang tak elok, sampai membazir dan habiskan duit sedangkan tahu diri tak mampu, kalau org tu dah mampu, itu hak dia lah nak beli barang kpop kan? Dia ada duit. Dia masih ada duit lain nak beli barang yang berguna. Contoh Kpoppers tegar tu, mcm Ayuni. You should know her, Twitterians :) tu baru kpopper tegar. Kalau setakat kitorang ni, biasa aje. Cuma kitorang mengekalkan konsep family. Kitorang akan marah kalau ada orang cakap benda buruk tentang kpoppers lain yang dah dianggap sebagai kakak, abang, adik & kawan semua. Kitorang ni beli barang kpop kalau mampu je. Macam orang lain jugak. Macam directioners, dia akan beli album kalau mampu je kan? Kalau tak, tak beli kan? Itulah kitorang. Tak ada lah sampai nak mencuri, sampai menyelinap masuk konsert diorang. Tak, kitorang tak macam tu. Korang faham tak?
Kalau bab kitorang selalu tweet tentang Kpop, salah ke? Hak tweet hak sendiri kan? Kitorang tweet sebab kitorang suka. Kalau awak, awak, awak tak suka. Boleh unfollow :) kalau orang tu nak marah sebab awak unfollow, tu hak dia. Awak ada hak nak unfollow dan buang benda yang awak tak suka.
K that's all. Mungkin ada sambungan. Ahaks~ Okay free to hear all you comment. Kongsi-kongsi jugak apa yang korang rasa. Kalau terasa semua, I'll take it positively :)

Labels: , , ,

Piey Ewm Awrrrrr03:48 One Of A Kind note?

Assalamualaikumwarahmatullah :'(

I feel frustrated again. Yeah, PMR result. Aku oleh 6A 2B 1C. B for Sejarah and Science. C for Bahasa Arab.
I know some of you will say 'Aih okaylahyaa. Ada A' Nang lah okay, tapi aku still frust. Sebab apa? Sebab bapak aku kecewa nangga result aku. I know, he wants me to be the best among others. Tapi tauk jak, aku lamak 3 tahun tuk main ajak! Aku nang sik belajar. Sorry Dad.
Actually aku nang sik sangkak aku oleh A. Aku nang sik belajar PMR tuk. Nang sik belajar. Paham sikk? Mungkin nasib aku kot..
Arggh not in mood. k babai :'(


Labels: , , , , ,

←older posts
→newer posts